Det andet foredrag i rækken om det danske herregårdslandskab byder på en fascinerende fortælling om livet for de mennesker, der levede og arbejdede i skyggen af herregårdene. Museumsinspektør Louise Sebro fra Reventlow-Museet på Lolland vil give et indblik i, hvordan landskabet fungerede som ramme for mennesker på samfundets bund.
Stines verdenForedraget vil tage udgangspunkt i historien om Stine Dath, der blev født i 1860 i et lille husmandssted nær herregården Pederstrup. Som en del af en fæsterfamilie under grev Reventlow begyndte Stine sin landarbejderkarriere som hønsepige allerede som 7-årig. Publikum vil blive taget med på en rejse gennem Stines liv, hvor hun bevægede sig gennem skove, marker og enge omkring Pederstrup.
Historien vil belyse, hvordan Stine levede og arbejdede i landskabet, og hvordan hun formåede at udfordre de sociale grænser mellem herskab og landbefolkning. Gennem denne fortælling giver foredraget et indblik i en verden, hvor landskabet var både arbejdsplads og levebrød.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00 (varighed ca. to timer inkl. pause)
Sted: Gammel Estrup, Randersvej 2, 8963 Auning
Entré: 125 kr. pr. person (300 kr. for billet til alle tre foredrag i rækken)
Bemærk: Prisen inkluderer kaffe og kage i pausen
Billetter kan købes i Gammel Estrups webshop.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her