Nørager vinder Lokaldysten 2024 og styrker fællesskabet i Norddjurs Kommune

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Nørager triumferer endnu en gang ved Lokaldysten 2024 og fremhæver fællesskabet i Norddjurs Kommune

Lokaldysten 2024 blev en stor succes for flere byer i Norddjurs Kommune. I år deltog Øster Alling, Gjerrild, Vivild og Nørager, og sidstnævnte triumferede for fjerde gang med en førsteplads.

Arrangementet blev ikke blot afgjort på kilometer, men i høj grad også målt på smil og gode snakke med naboen, hvilket alle deltagere nød godt af.

Nørager, som ligger på det nordlige Djursland, kunne stolt fejre endnu en sejr. 200 ud af byens 322 indbyggere deltog i dysten, og byen modtog en vindercheck samt en særpris på 10.000 kr., overrakt af Allan Gjersbøl Jørgensen fra Norddjurs Kommune.

Allan Gjersbøl Jørgensen udtrykte stor glæde over Nøragers succes og fremhævede byens stærke fællesskab. Han påpegede, at Nørager er et lysende eksempel på, hvad sammenhold kan føre til.

Præmiepengene skal anvendes til at købe et stort udendørs ludo- og mikado-spil til byens grønne legeområde, som vil blive en aktivitet for alle generationer. Dette initiativ understreger byens fortsatte fokus på fællesskab og samvær.

Nørager har en klar strategi om at sætte nye mål hvert år, både hvad angår deltagerantal og personlige præstationer. Byen håber også på større konkurrence fra andre byer i de kommende år.

Lokaldysten er en del af Bevæg-dig-for-livet aftalen med DGI, som udløber ved årsskiftet. Det er en åben motionsfest, og nye deltagerbyer er altid velkomne. Kravene er få; byer med 200-2000 indbyggere og en borger- eller idrætsforening kan deltage.

Resultaterne for Lokaldysten 2024 var imponerende. Nørager indtog førstepladsen med 2076,85 km og 62% deltagelse. Gjerrild fulgte med 1150,46 km og 35% deltagelse, Øster Alling opnåede 796,24 km med 37% deltagelse, og Vivild deltog med 992,10 km og 16% deltagelse.

For flere informationer kan man kontakte Nina Balling Zacher Sørensen, fritidskonsulent i Norddjurs Kommune, eller Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/jun/lokaldysten-noerager-holder-stadig-den-svedigste-byfest

Kilde: Norddjurs Kommune