Norddjurs Kommune varsler justering af ejendomsskat og grundskyld fra 2024

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Norddjurs Kommune forbereder regulering af ejendomsskat for de kommende år

Fra april 2024 vil Norddjurs Kommune begynde udsendelsen af reguleringer for ejendomsskat og grundskyld for årene 2021, 2022 og 2023. Disse reguleringer baserer sig på ejendomsvurderinger pr. 1. januar 2020. Det betyder, at ejendomsejere kan forvente en justering af deres tidligere opkrævninger i det nye år.

Baggrunden for reguleringen er, at ejendomsskatten og grundskylden for 2021, 2022 og 2023 blev opkrævet på et midlertidigt grundlag. Når de endelige vurderinger nu foreligger, vil der ske en justering, sådan at ejendomsskatterne afspejler de nyeste vurderinger korrekt.

For dem, der står til at få penge tilbage, vil beløbet automatisk blive indsat på NemKonto. Hvis reguleringen derimod medfører en yderligere opkrævning, vil beløbet fremgå som en 3. rate med forfald til betaling om 1-2 måneder fra udsendelsen, for dem der har frameldt indefrysningsordningen.

Er man tilmeldt indefrysningsordningen, vil reguleringen blive indfrosset, ligesom det har været praksis indtil nu. De fleste boligejere er automatisk tilmeldt denne ordning, dermed bliver reguleringen betalt ved et eventuelt boligsalg.

For yderligere spørgsmål eller behov for assistance, kan ejendomsejere kontakte Norddjurs Kommune via email på ie@norddjurs.dk eller telefonisk på 89 59 10 16. Dog skal man være opmærksom på, at der kan forekomme længere ventetid på telefoniske henvendelser.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/maj/regulering-af-ejendomsskatgrundskyld-af-fast-ejendom-foer-2024-1

Kilde: Norddjurs Kommune