Nyt fra Auning i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Auning er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Flere indbrud i forretninger – uden store gevinster

I løbet af det seneste døgn har Østjyllands Politi fået flere nye anmeldelser om indbrud i forretninger i det centrale Aarhus. Gerningsmændene har dog ikke fået meget af værdi med sig, da de erhvervsdrivende har fulgt opfordringen om at fjerne kontanter fra butikkerne efter lukketid.

Søndag morgen kl. 07.15 blev der kastet en brosten gennem ruden til en forretningsdør på Volden, mens personalet befandt sig i butikken. Intet af værdi blev stjålet, og gerningsmanden forlod straks stedet, inden han blev opdaget.

Heller ikke i Hans Broges Gade havde de ukendte gerningsmænd heldet med sig, da en sten frem mod søndag morgen var blevet kastet gennem ruden til en frisør, da der ikke havde været nogle kontanter at stjæle.

En restaurant på Skolegade anmeldte søndag morgen også et indbrud, som formodes at være blevet begået i perioden fra lørdag aften kl. 00.05 til søndag kl. 08.30. Fra restauranten var der blevet stjålet tre flasker vin, hvoraf den ene var blevet fundet ved det tidligere anmeldte indbrud begået mod forretningen på Volden. Restauranten på Skolegade havde ligeledes ingen større kontantbeløb liggende på adressen.

I M.P. Bruuns Gade var der i løbet af natten til søndag også blevet knust en rude i en hoveddør til en restaurant. Rudeknusningen var dog ikke nok til, at gerningsmanden kunne foretage en efterfølgende indstigning til stedet, da låsen krævede en nøgle indefra, og ikke bare kunne åbnes med håndkraft.

Østjyllands Politi undersøger sagerne nærmere og opfordrer stadig de erhvervsdrivende til at fjerne værdier efter lukketid samt at anmelde det til politiet, hvis de skulle have oplevet lignende indbrud eller indbrudsforsøg.

**

 

Stjålne cykler fundet i skur

En borger anmeldte søndag eftermiddag til politiet, at hans cykel til en værdi af flere tusinde kroner var blevet stjålet, men at han via GPS-udstyr kunne se, at den befandt sig på en adresse i Højbjerg.

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte derfor til stedet, hvor de fandt frem til den stjålne cykel, som straks blev tilbageleveret til ejeren. Foruden den savnede cykel fandt betjentene også to andre el-cykler, som ligeledes mistænkes at være stjålet. Ingen af personerne med nøgle til skuret havde nemlig kendskab til dem. De to el-cykler blev derfor taget med til politigården og bragt til hittegods-kontoret.

**

 

Landejendom nedbrændt

Søndag eftermiddag kl. 14.41 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en landejendom i Blenstrup ved Gjerlev J. Ved politiets ankomst til stedet var stuehuset overtændt, og kort tid efter også helt nedbrændt. Det lykkedes brandfolkene at sikre, at ilden ikke bredte sig til ejendommens andre bygninger. 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden, og ejerne er orienteret om episoden. Det har endnu ikke været muligt at fastslå brandårsagen.

**

 

Forpustet mand blev anholdt efter løbetur

En ekstra politipatrulje fra Østjyllands Politi blev søndag aften tilkaldt til en opgave i Brabrand, hvor en ukendt person var løbet væk fra en patrulje, inden betjentene skulle til at foretage en ransagning af et mistænkeligt køretøj på Gudrunsvej i Brabrand. I stedet for at følge efter den undløbne mand, blev den første patrulje tilbage ved bilen, hvor to øvrige mænd befandt sig. De to personer blev ikke fundet i besiddelse af noget interessant for politiet.

Kort tid efter lykkedes det de tilkaldte kollegaer at finde frem til en 18-årig mand, der gemte sig oven på nogle containere. Den unge mand var meget forpustet, og da han nægtede at oplyse sit navn til politiet, blev han sigtet og anholdt.

I forbindelse med en efterfølgende visitation blev den 18-årige fundet i besiddelse af en mindre mængde tramadoler, som han ikke havde gyldig recept til. Han blev derfor sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer, og tramadolerne blev beslaglagt. Ligeledes blev han fundet i besiddelse af en kniv, som han blev sigtet for at have båret på et offentligt tilgængeligt sted. Også kniven blev beslaglagt.

 

**

 

Tissede i skraldespand

Mandag kl. 05.06 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person stod og tissede i en skraldespand i banegårdshallen, hvilket var til gene for de øvrige tilstedeværende. En patrulje blev derfor sendt til stedet, hvor en 33-årig mand blev anholdt, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.  

**

Færdsel:

Søndag kl. 12.56 skete der et færdselsuheld på Pindstrupvej i Auning, hvor en 34-årig kvinde ikke overholdt sin vigepligt. I T-krydset ved Grenåvej kørte kvinden frem og påkørte en 39-årig kvindelig bilist, der kom kørende lige ud. Ingen af de to personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet, mens der skete materiel skade på begge køretøjer. Den 34-årige kvinde blev sigtet for at skyld i uheldet. 

Søndag kl. 16.41 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej nær Randers C. I forbindelse med kødannelse kørte en 71-årig mandlig bilist op i en forankørende 62-årig kvinde med høj fart. Uheldet spærrede begge vognbaner i sydgående retning i en kortere periode. Den 71-årige mand blev kørt til hospitalet for kontrol af nogle mindre skader, mens begge køretøjer pådrog sig større materielle skader. Den 71-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Mandag kl. 00.54 blev en 21-årig mand anholdt, da han blev stoppet af politiet på Ørum Djurs i påvirket tilstand. Han blev sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. 

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Rolighedsvej i Auning begået mellem fredag d. 27/1 kl. 16.00 og søndag d. 29/1 kl. 14.25
På Silkeborgvej i Brabrand begået mellem lørdag d. 18/1 kl. 13.00 til søndag d. 29/1 kl. 16.00
På Skovboulevarden i Stevnstrup begået søndag d. 29/1 kl. 17.30 til 18.50
På Volden i Aarhus C begået mellem torsdag d. 26/1 kl. 00.00 og søndag d. 29/1 kl. 20.00

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi