Nyt fra Auning i politiets døgnrapport

Profilbillede

Auning er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 30-årig russisk kvinde, der sigtes for ulovligt arbejde i landet. Kvinden blev anholdt i mandags på en adresse i Aarhus i forbindelse med en prostitutionskontrol. I den forbindelse fik hun en straksbøde på 3000 kroner, som hun har betalt.

Sagen har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at den 30-årige kvinde skal udvises af landet med et indrejseforbud på to år. Hun blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun blev varetægtsfængslet i fire uger, indtil udvisningen kan effektueres.

**

 

Vaks borger fik stoppet formodet cykeltyv

Torsdag morgen kl. 06.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 28-årig mand, der befandt sig på Randers Bussterminal, da han kunne høre nogen benytte en vinkelsliber i nærheden. Den 28-årige mand undersøgte sagen nærmere, og spottede en mand stå ved et cykelstativ i færd med at skære en cykellås på en el-cykel op.

Den 28-årige mand tog kontakt til manden og spurgte, hvad han lavede, hvortil manden svarede, at han blot havde glemt sin cykelnøgle og derfor var nødt til at skære låsen op. Den 28-årige fandt det noget mistænkeligt og kontaktede derfor politiet, mens manden arbejdede videre med vinkelsliberen.

Den 28-årige mand havde taget et billede af manden og givet et godt signalement, der blev sendt videre til patruljerne. Da patruljen ankom til busterminalen, stod cyklen stadig i stativet, og manden var forsvundet fra stedet.

Kort efter spottede en patrulje dog en mand, der passede på signalementet. Den 40-årige mand blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri af cykel.

**

 

Person fundet død: Formentligt 76-årig mand

Torsdag morgen kl. 7.52 fandt en borger en død person på stranden tæt på Ebeltoft. Der er efter al sandsynlighed tale om den 76-årige mand, der den 8. maj forsvandt efter en sejltur ud for Ebeltoft.

Alt tyder på, at han er faldet i vandet under sejladsen. Politiet foretager dog i næste uge nogle undersøgelser af den afdøde for helt at udelukke, at der er sket en kriminel handling.

De pårørende er underrettet.

**

 

To sigtet for besiddelse af hash

Onsdag kl. 12.26 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en butik på Banegårdsgade i Aarhus, hvor der tidligere er blevet truffet personer, der har været i besiddelse af narkotika. På stedet traf betjentene en 32-årig mand, der oplyste, at han havde en mindre klump hash i underbukserne.

Under ransagning på stedet fandt betjentene uden for kældervinduet en større klump hash, som den 32-årige mand også erkendte tilhørte ham. Han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og kan nu se frem til en bøde på 3000 kroner.

I butikken befandt sig også en 28-årig mand, der også blev visiteret. Han blev fundet i besiddelse af en bilnøgle. Manden oplyste i første omgang, at bilen holdt hjemme hos ham selv, men betjentene fandt hurtigt ud af, at den holdt lige ude foran butikken.

Under ransagning af bilen fandt betjentene en større skive hash, som den 28-årige mand erkendte tilhørte ham. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika.

**

 

Sigtet for manglende ID

Onsdag kl. 15.28 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en buskontrollør, der stod ved Klostertorvet i Aarhus med en udenlandsk mand, der skulle have en bøde for at køre bus uden billet, men som ikke kunne fremvise noget ID.

En patrulje kørte til stedet og forsøgte at kommunikere med manden, der dog hverken kunne tale dansk eller engelsk. Han oplyste dog sit navn, men kunne ikke fremvise noget ID. Manden blev derfor anholdt og kørt til politigården med henblik på at fastlægge hans identitet.

På politigården fandt betjentene ud af, at den 33-årige mand var fra Syrien og var tilknyttet Center Sandholm. Han blev sigtet for overtrædelse af udlændingebekendtgørelsen ved som syrisk statsborger med fast bopæl i Center Sandholm ikke at have medbragt og kunnet forevise ID til politiet.

Manden fik en straksbøde på 600 kroner og blev vejledt om at henvende sig til Center Sandholm og overholde sin mødepligt.

**

 

Narkohund snusede sig frem til hash i lejlighed

På baggrund af et tip besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje onsdag morgen en adresse i Viby. Her traf betjentene to mænd på 27 og 29 år. På et bord i lejligheden lå noget hash frit fremme, og begge mænd blev derfor visiteret, og adressen blev ransaget med hjælp fra en narkohund.

Hunden snusede sig frem til en større mængde hash, som var gemt i lejligheden, og derudover fandt betjentene også nogle tusinde kroner i kontanter. Begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for narkosalg, og både stoffer og kontanter blev beslaglagt.

Det viste sig, at den 29-årige var udeblevet fra afsoningen af en fængselsstraf for et andet forhold, og han blev derfor kørt direkte til arresten.

**

 

31-årig anholdt efter mindre slagsmål

Onsdag kl. 7.11 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mindre gruppe mænd var oppe at slås på Telefontorvet i Aarhus C. Da politiet kom frem, havde tre berusede og aggressive mænd fat i hinanden, men betjentene fik dem hurtigt skilt ad.

En 31-årig mand nægtede dog at følge politiets anvisninger, og da han blev ved med at råbe af de andre mænd og patruljen, blev han til sidst anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Ingen personer var umiddelbart kommet til skade under slagsmålet.

**

 

Sigtet for forsøg på at sælge narko

Onsdag kl. 16.38 standsede en patrulje en bil ved en p-plads på Sigridsvej i Brabrand. I bilen sad tre unge mænd, en 18-årig mand bag rattet, en 19-årig mand på passagersædet og en 18-årig mand på bagsædet. Betjentene besluttede sig for at kigge lidt nærmere på både bilen og de tre unge mænd.

Den 18-årige fører af bilen blev fundet i besiddelse af både hash og tramadol-piller, der var gjort klar til salg, og han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Den 18-årige mand på bagsædet blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash til eget forbrug og blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Beruset mand skabte uro ved Busgaden

Natten til torsdag kl. 05.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en tydeligt beruset mand gik rundt på kørebanen omkring busgaden i Aarhus. Anmelderen, en 18-årig mand, havde forsøgt at få manden ind på fortovet igen, men det havde gjorde ham så vred, at han var begyndt at skubbe til den 18-årige og hans venner. Politiet ankom kort efter til stedet, og den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 07.16 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Kastbjerg, Havndal, da en lastbil kom for langt ud i rabatten, så hængeren røg i grøften og væltede. Der skete ingen personskade, men det tog lidt tid at få tømt lastbilen for indhold, så den kunne bjerges. Først kl. 11.40 var oprydningsarbejdet overstået.

Onsdag kl. 12.10 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordre Ringgade i Aarhus C.

Onsdag kl. 12.17 skete der et færdselsuheld i krydset Mindebrogade/Skolegade i Aarhus C, hvor en 27-årig kvindelig cyklist kørte frem ind i krydset og blev påkørt af en bil, der blev ført af en 57-årig mand. Cyklisten blev efterfølgende kørt til hospitalet.

Onsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld på Mølletorvet i Auning, da en 20-årig mandlig cyklist kom kørende på fortovet mod færdselsretningen og kørte sammen med en bil, ført af en 49-årig mand, der kom kørende fra en sidevej. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 16.09 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Brendstrupvej i Aarhus N. Kl. 18.08 blev den samme mand standset endnu engang, hvor han atter blev sigtet for narkokørsel og besiddelse af narkotika.

Onsdag kl. 20.00 skete der et færdselsuheld på Valdemarsgade i Aarhus C, da en 25-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt på vej ud fra parkeringspladsen ved Scandinavian Center og overså en anden bil, ført af en 23-årig mand, der kom kørende ad Valdemarsgade. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 25-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Natten til torsdag ved 4-tiden skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N, da en 46-årig mandlig bilist ramte autoværnet med betydelig materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Dronningborg Boulevard i Randers NØ begået onsdag den 1/6 mellem kl. 08.00 og kl. 13.50
  • På Holbergsgade i Aarhus C begået onsdag den 1/6 mellem kl. 07.30 og kl. 17.20
  • På Åbyhøjgård i Åbyhøj begået onsdag den 1/6 mellem kl. 10.00 og kl. 18.15
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi