Nyt springvand bringer liv til Grenaa Torv efter omfattende renovering

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Skålen i Grenaa har igen et springvand

Efter en større renovering står kunstværket og springvandet Skålen på Torvet i Grenaa klar. Renoveringen var nødvendig, fordi bunden i Skålen ikke har været tæt, men nu er der etableret en tæt betonbund og ny belægning.

Springvandet blev tændt den 26. juni 2024 klokken 10.00 og vil som udgangspunkt være tændt dagligt fra klokken 10.00 til 18.00 resten af sommeren.

Borgmester Kasper Bjerregaard udtrykker glæde over løsningen på utæthederne i Skålen. Springvandets formål er at skabe mere liv og aktiviteter i midtbyen og dermed gøre bymiljøet mere levende og attraktivt.

Arbejdet med at etablere Skålen begyndte i 2017 som en del af en større områdefornyelse af Grenaa, som kommunalbestyrelsen igangsatte i 2014. Projektet modtog støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med målet om at sikre et aktivt handels- og byliv i Grenaa.

Skålen og pladsen er udformet som et opholds- og aktivitetsområde. Springvandet er inspireret af Grenaa Dampvæveri og vævningerne. Belægningsmønsteret refererer til mekaniske hjul, med vandstråler der danner vævede flader.

Som en del af projektet blev Mogensgade lukket for gennemkørende trafik tidligt i processen. Dette skabte større værdi som opholdssted og aktivitetsområde. Rådhuspladsen er nu centrum for arrangementer, aktiviteter, udeservering, markeder, koncerter og meget mere.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/jun/skaalen

Kilde: Norddjurs Kommune