Carlsberg er ikke kun kendt for sin ølproduktion, men også for deres bidrag til videnskaben gennem deres forskningslaboratorium. På dette spændende foredrag får du indsigt i laboratoriets arbejde med gær, klimatolerante planter og meget mere.
Videnskab bag ølletForedraget vil blive ledt af Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund. De vil dykke ned i forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Der vil også være fokus på maltningens betydning for smagen af øl og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatilpasning og historisk DNADerudover vil foredraget præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Få indsigt i, hvordan planter kan tilpasses skiftende klimaforhold, og hør om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smagsoplevelse og streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Læs mere om foredraget og se billeder på Aarhus Universitets hjemmeside. Foredraget varer en halv time længere end normalt.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Auning Bibliotek, Torvegade 1A, 8963 Auning
Entré: 30 kr
Arrangør: Norddjurs Biblioteker
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her